Cum să îți iluminezi corect locuința
Tag-uri:
design | design interior | iluminarea incaperii | Sfaturi amenajare | lumini | sfaturi amenajari interioare
Înainte sa ne pierdem timpul și banii într-un magazin ca acesta trebuie să știm câteva principii legate de iluminarea artificială.
Mulți dintre noi alegem ca metodă de iluminare a locuinței clasicul bec, de intensitate mare, pus in mijlocul camerei. Ei bine, această concepție este greșiă. Iluminatul artificial trebuie să creeze o anumită stare și dispoziție. Cu ajutorul luminii trebuie să accentuăm anumite elemente ale încăperii.
În acest articol o să vă prezint cum să iluminați incăperile casei dumneavoastră.
1. Bucătăria
În bucătărie avem nevoie de lumină pentru prepararea și consumarea mâncării. Așadar, corpurile de iluminat sunt amplasate astfel încât să avem suficientă lumină pentru gătit, iar atunci când vrem să luăm cina becurile amplasate pe tavan, deaspura mesei, vor crea o atmosferă intimă și relaxantă perfectă pentru o cină linistită cu familia.
2. Living-ul
Pentru a crea o atmosferă plăcută trebuie sa existe mai multe tipuri de lumini și anume:
- Lumini de tavan acestea trebuie să acopere cam 60% din încăpere. Din această categorie fac parte spoturile, corpurile de iluminat și, în cazul tavanelor de gips carton, banda led. Nu trebuie să le avem pe toate pentru că aspectul va fi unul neplăcut.
- Lumini aplicate pe perete acestea au rolul de a accentua elementele decorative. Trebuie să fie de intensitate mică, ele doar evidențiază.
- Lămpile acestea dau un aspect foarte plăcut și elegant camerei. Sunt folosite pentru a lumina un anumit colț al încăperii, dar și pentru scopuri practice(citit, scris). Acestea sunt ultimele elemente de iluminat care se aplică într-o incăpere dar sunt și cele care dau cel mai mare impact .

